Alegerea tratamentelor pentru legume

În condițiile în care bolile și dăunătorii s-au înmulțit tot mai mult, păstrarea unor culturi sănătoase de legume devine o adevărată provocare pentru fermieri.

În funcție de numărul de dăunători, de perioada anului sau de suprafețele învecinate, fermierii pot alege ca metode de combatere a bolilor și dăunătorilor fie tratamente bio, fie tratamente chimice. Dacă respectă indicațiile de pe ambalaj și timpul de pauză recomandat, tratamentele chimice nu au urmări negative asupra sănătății consumatorului.

În privința criteriilor după care fermierii pot alege ce tratamente să aplice, Vasilache Dorin, legumicultor din comuna Matca, susține că cea mai sigură metodă este testarea:

„Nu sunt împotriva testelor. Dacă a apărut ceva nou, testez. Dacă e bine, merg mai departe, dacă nu, merg cu ce am mers și până acum”, susține fermierul.

Trimite mai departe

Toată industria mâncării va juca un rol în educarea consumatorului

Pascal Cassecuelle, CEO Bayer România, Bulgaria și Rep. Moldova

Sustenabilitate în producerea hranei

Pascal Cassecuelle, CEO Bayer România, Bulgaria și Rep. Moldova

Avantajele colaborării dintre retaileri și fermieri

Irina Oprea, Category Grup Manager Mega Image & Florin Petre, Fermier PH

Alătură-te discuției

Adresa de email nu va fi publicată.