Arc Farm Intelligence – aplicație pentru monitorizarea dăunătorilor Ostrinia și Helicoverpa

Dăunătorii Ostrinia și Helicoverpa sunt considerați cei mai periculoși dăunători ai porumbului, după stadiul de 8 frunze ale acestuia. Aceștia sunt periculoși pentru că determină pagube cantitative de producție, dar mai ales pagube calitative. Pentru combaterea eficientă a acestor doi dăunători, care produc multe “neajunsuri” fermierilor, este necesară aplicarea tratamentului insecticid la momentul optim.

Începând cu anul acesta, FMC lansează o nouă platformă și aplicație pentru monitorizarea celor 2 dăunători. În cadrul platformei Arc Farm Intelligence, monitorizarea dăunătorilor Ostrinia și Helicoverpa se bazează pe o rețea de capcane feromonale clasice și automate, amplasate în locații cheie de monitorizare.

Arc Farm Intelligence este prima platformă mobilă din sectorul agricol care furnizează date în timp real, capabilă să prognozeze presiunea insectelor cu o săptămână în avans, cu o precizie de până la 90%, ajutând astfel fermierii să-și maximizeze producția. În plus, aplicația oferă utilizatorilor posibilitatea de a comunica cu specialiștii FMC și de a obține informații utile într-un timp cât mai scurt.

Urmărește-l pe Cătălin Viziru, Director Marketing FMC RO & Rep. Moldova, pentru a afla cum poți utiliza și tu platforma Arc Farm Intelligence pentru a obține culturi de porumb sănătoase și profitabile.

Trimite mai departe

Cultura de porumb

Dan Maftei, Director Tehnic și Dezvoltare, Adama RO&MD

Controlul buruienilor și reguli în alegerea planului de erbicidare

Daniel Stanciu, Manager Portofoliu Porumb, Bayer Crop Science Ro&MD

Alătură-te discuției

Adresa de email nu va fi publicată.