Combaterea dăunătorilor în culturile de meri

Cultura mărului din România este afectată de circa 4-6 agenți patogeni (rapăn, făinare, focul bacterian, monilioza, proliferarea mărului) și de aproximativ 12-15 dăunători (gărgărita florilor de măr, viermele merelor, viespea merelor, păduchele de San-Jose, afide, acarieni, minatori etc) care, dacă nu sunt combătuți, compromit producția soiurilor sensibile în proporție de 80-100%, pomii fiind debilitați. Alegerea unor produse de protecţie a plantelor  reprezintă o necesitate în strategia de combatere integrată a organismelor dăunătoare în agricultură.

Coragen®20 SC este un insecticid sigur, unic pe piața mondială de astăzi, fapt pentru care este cel mai vândut insecticid la nivel global și are performanțe ridicate în ceea ce privește protecţia insectelor benefice și a insectelor polenizatoare (albine, bondari, acarieni, prădători naturali).

Coragen®20 SC conține substanța activă clorantraniliprol (”rynaxypyr”) și este un insecticid cu spectru larg în combaterea insectelor dăunătoare din culturile de măr, păr, prun, cais, piersic, nectarin, viță de vie, cartof, porumb și legume (tomate, vinete, morcov, țelină, conopidă, varză si broccoli). Acesta are un mod de acţiune diferit de al celorlalte insecticide cunoscute, acționează prin contact, ingestie și absorbție cuticulară și combate eficient dăunătorii în toate stadiile de dezvoltare: ouă, larve și adulți. Inhibarea hrănirii insectei survine rapid, chiar de la câteva minute după ingerare și este urmată apoi de paralizia mușchilor, letargie generală și în final moartea dăunătorului. Prin modul său specific de acțiune, Coragen®20 SC oferă o protecție excelentă a culturii și de lungă durată, pentru un interval de până la 21 de zile, în funcție de momentul aplicării.

Coragen®20 SC este rezistent la spălare, și ploaia căzută la 2 ore după aplicarea tratamentului nu diminuează eficacitatea produsului, iar timpul de pauză înainte de recoltat, la pomii fructiferi, este de numai 14 zile.

Pentru combaterea dăunătorilor: viermele merelor (Cydia pomonella), omida marmorată a mărului (Phyllonorychter blancardella), minierul circular al mărului (Leucoptera scitella), Phyllonorycter corylifoliella, Pandemis ssp., Adoxophyes orana, Argyrotaenia pulchellana, Coragen®20 SC se aplică în doză de 150 – 175 ml/ha, în funcție de gradul de atac.

Trimite mai departe

Alătură-te discuției

Adresa de email nu va fi publicată.