Combaterea dăunătorilor în culturile de viță de vie

Vița de vie este o plantă de cultură pe cât de nobilă pe atât de sensibilă la o serie de boli și dăunători.

Molia/eudemisul viței de vie (Lobesia botrana) este un dăunător care în România prezintă de obicei 3 generații pe an și care atacă bobocii florali și boabele strugurilor. Atunci când umiditatea este mai ridicată, pe boabele atacate se instalează și Putregaiul cenușiu.

Combaterea moliei vitei de vie este foarte importantă, deoarece atacul ei poate diminua sau compromite în totalitate producția de struguri și de asemenea, poate influența negativ starea de sănătate a plantației de viță de vie în anii care urmează. Fie că destinația strugurilor este aceea de struguri de masă sau producerii vinului, calitatea producției va fi puternic afectată scăzând valoarea comercială a strugurilor și a vinului daca bolile și dăunătorii nu sunt controlați eficient.

Cu insecticidele Avaunt® și Coragen® obții mai mult decât o simplă protecție a culturii de viță de vie!

  • AVAUNT® acționează prin contact și  ingestie, iar CORAGEN® actionează prin contact, ingestie și absorbție cuticulară, insectele oprindu-și hrănirea foarte rapid, chiar de la câteva minute după ingerarea substanței active.
  • AVAUNT® și CORAGEN® sunt eficiente și la aplicarea la temperaturi ridicate, de până la 33-34°C.
  • Insecticidul CORAGEN® are un profil ecotoxicologic favorabil, protejează entomofauna utilă și este sigur pentru om și mediul inconjurător.
  • CORAGEN® are mod de acțiune diferit de al celorlalte insecticide din piață, fapt pentru care este partenerul ideal în programele de combatere integrată a dăunătorilor (IPM).
Trimite mai departe

Alătură-te discuției

Adresa de email nu va fi publicată.