Comercializarea culturilor de castraveți

După aproximativ o lună de la plantarea culturilor de castraveți, fermierii pot începe recoltarea acestora. Ulterior, în condiții de vreme bună, recoltarea se face cam de două ori pe săptămână. Dacă producția este una de calitate și are caracteristici optime – dimensiune, culoare, aspect –, comercializarea nu ar trebui să ridice nicio problemă.

Totuși, chiar în condițiile unei producții de calitate, producătorul nu are întotdeauna siguranța unei vânzări profitabile, datorită fluctuațiilor mari de preț. Gheorghiță Cucu, legumicultor din Matca, susține că asocierea fermierilor și obținerea unor contracte sigure, cu prețuri prestabilite, ar putea reduce fluctuațiile mari de preț și ar fi benefice fermierilor, deoarece le-ar oferi o mai mare siguranță financiară.

„Ar fi bine să fie o siguranță astfel încât, fiecare dintre noi, cei care trudim în fiecare zi, să știm că ne putem baza pe ceva”, susține acesta.

Trimite mai departe

Îngrijirea culturilor de castraveți

Gheorghiță Cucu, legumicultor din Matca (GL)

Alătură-te discuției

Adresa de email nu va fi publicată.