Cum putem crește eficiența economică a producției utilizând Platforma digitală RHIZA?

Platforma digitală RHIZA oferă numeroase funcții și servicii care te pot ajuta să crești calitatea și cantitatea producțiilor tale și, implicit, să obții o creștere a eficienței economice în ferma ta. Dintre acestea, amintim:

  • Crearea hărților de aplicare variabilă a azotului pe baza hărților NDVI: astfel, în funcție de momentul fertilizării, aplicăm cantități mai mari sau mai mici de azot.
  • Un alt mod de utilizare a imaginilor satelitare, în cazul parcelelor irigate folosind sistemele de tip pivot: pe baza imaginilor satelitare din anul anterior se pot crea hărți de semănat și fertilizare cu rată variabilă, astfel încât densitatea la semănat să fie mai ridicată în zona irigată, iar în zona neirigată să fie folosite densități mai scăzute.  Același principiu se aplică și la îngrășăminte.
  • Cartarea agrochimică: ne poate indica care este nivelul de aprovizionare cu elemente nutritive. Pe baza rezultatelor, se pot întocmi planuri de fertilizare bazate exact pe nivelul de elemente din sol și necesarul culturii, pentru o utilizare cât mai eficientă a îngrășămintelor și pentru a reduce impactul negativ al aplicării lor asupra mediului.
  • Serviciul SOLVITA: este un serviciu de cartare complex, care măsoară pe lângă parametrii chimici, fizici și parametrii biologici.

 

Trimite mai departe

Alătură-te discuției

Adresa de email nu va fi publicată.