Fertilizarea foliară și tehnologiile Yara

Produsele YaraVita nu sunt doar fertilizanți foliari: sunt produse formulate cu micronutrienți și materii prime utilizate și în industria farmaceutică. Când alegeți YaraVita, puteți fi siguri că ceea ce aplicați va fi ușor și convenabil de utilizat în același timp eficient și sigur pentru cultură.

 YaraVita aplicare foliară pentru culturile arabile:

O nutriție adecvată și echilibrată este unul dintre cei mai importanți factori care influențează producția de cereale. Cuprul, magneziul, manganul și zincul sunt deosebit de importante pentru creșterea optimă a culturilor de cereale. Borul are, de asemenea, o funcție directă în polenizarea florilor și în determinarea numărului de semințe. Prin urmare, este esențial ca aceste elemente să fie furnizate culturii până la înflorire. Aplicarea foliară a fosforului la începutul sezonului poate atenua efectele lipsei temporare de fosfor atunci când solurile devin reci și umede.

Pentru a maximiza rentabilitatea investiției, cultivatorii de trebuie să maximizeze randamentul plantelor și să ia în considerare toți factorii, inclusiv numărul și dimensiunea boabelor, conținutul de substanță uscată și calitatea de comercializare sau de păstrare.

YaraVita aplicare foliară pentru culturile de legume:

Analiza este cel mai precis mod de a evalua deficiența de nutrienți și de a identifica un tratament rentabil. Acest lucru este deosebit de important în culturile de legume în care deficiențele secundare și micronutrienți pot afecta calitatea culturilor înainte ca simptomele vizuale să devină evidente.

Nutriția echilibrată este unul dintre cei mai importanți factori în realizarea potențialului maxim de randament. Molibdenul este vital pentru fixarea azotului și pentru metabolismul altor nutrienți, inclusiv fosfor și fier. Magneziul, manganul și fierul sunt toate implicate în clorofilă, fotosinteză și sinteza proteinelor. Borul are funcția de creștere a viabilității și germinării polenului. Atunci când aceste elemente sunt deficitare, chiar și în absența simptomelor vizibile, randamentul și calitatea pot fi reduse.

YaraVita aplicare foliară pentru culturile de pomi fructiferi:

Există șapte substanțe nutritive esențiale pentru o producție de calitate superioară a fructelor: Zinc și bor pentru înflorire și numărul de fructe. Calciu și fosfor pentru dezvoltarea fructelor, calitatea la recoltare și păstrarea fructelor. Magneziu, mangan și fier pentru sănătatea generală a pomilor și a frunzelor.

YaraVita aplicare foliară pentru culturile de arbuști fructiferi:

Dacă discutăm de acest tip de plante elementul cel mai important îl reprezintă Calitatea, care este din ce în ce mai recunoscută ca fiind crucială pentru succesul în creșterea culturilor profitabile de fructe ușor perisabile precum căpșun, zmeur, mur, afin. Este vital ca întreaga gamă de substanțe nutritive să fie disponibilă în stadii critice de creștere atunci când se determină randamentul și calitatea.

Magneziul și manganul sunt esențiale pentru o bună dezvoltare a frunzelor și menținerea unei calități optime a frunzelor pe tot parcursul sezonului. Borul și zincul contribuie la o bună calitate a florilor și la fertilizare. Fructele sau semințele la căpșuni, zmeură și afine influențează direct dimensiunea și calitatea vizuală a fructului. Fosforul și calciul contribuie la întărirea fructelor, făcându-le mai ferme, cu un potențial mai mare de comercializare și o rezistență mai mare la deteriorarea mecanică în timpul recoltării și transportului. Un fruct mai puternic are, de asemenea, o toleranță crescută la presiunea bolii, făcându-l mai capabil să reziste răspândirii infecțiilor fungice, cum ar fi Botrytis spp.

YaraVita este o linie completă de produse cu micronutrienți concepuți pentru a ajuta cultivatorii să obțină mai mult din culturile lor – atât în ​​ceea ce privește randamentul, cât și calitatea. Acestea oferă un randament mai bun al investiției, deoarece sunt formulate pentru eficiență și performanță maximă.

Trimite mai departe

Calitatea semințelor oleaginoase: provocări și soluții

Ciprian Ivan, Senior Merchant Oleaginoase, Cargill Agricultura

Tehnologii inovatoare în legumicultură

Laurențiu Petrache, Director Culturi Horticole, Bayer Crop Science

Alătură-te discuției

Adresa de email nu va fi publicată.