Nero: erbicid pre-emergent pentru rapiță

Combaterea buruienilor dicotiledonate şi monocotiledonate este un prim pas în obținerea unor recolte bogate cantitativ și calitativ. Dacă nu sunt controlate eficient, buruienile pot cauza pierderi irecuperabile şi extrem de mari. O cultură de rapiță infestată cu buruieni poate duce la scăderea producției cu până la 40%.

Pentru erbicicidarea pre-emergentă vă  recomandăm  pentru controlul buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale erbicidul NERO® (s.a. clomazonă 24g/ha + petoxamid 400 g/ha). Efectul sinergic al celor 2 substanțe active asigură controlul eficient a unui spectru foarte larg, de peste 60 de buruieni graminee, inclusiv samulastra de cereale păioase, și buruieni cu frunză lată.

NERO® acționează inclusiv asupra speciilor de crucifere foarte dificil de combătut, cum ar fi Sinapis arvensis – muștarul sălbatic, Thlaspi arvense – pungulița, Capsella bursa pastoris – traista ciobanului sau Stellaria media – rocoină. Oferă culturii de rapiță un start puternic prin eliminarea competiței buruienilor în toamnă. Mai mult, în condiții bune de umiditate asigură controlul buruienilor pe toată perioada de vegetație din toamnă. Astfel, cultura va avea o dezvoltare normală și se va pregăti foarte bine pentru intrarea in iarnă. NERO® are o selectivitate foarte bună la rapiță, se aplică înainte de răsărirea culturii și nu influențează rotația normal a culturii.

Trimite mai departe

Evaluarea creșterii productivității la cultura de rapiță

Aurelian Palade și Flori Bădici, AECTRA AGROCHEMICALS

Alătură-te discuției

Adresa de email nu va fi publicată.