Oportunități și provocări în agricultură

Agricultura este un domeniu în continuă schimbare, plin de oportunități dar și de provocări cărora fermierii trebuie să le facă față.

Florin Petre, fermier de cultură protejată din Gherghița (PH), identifică câteva dintre elementele care au schimbat în bine activitatea sa: evoluția tehnologiei și a hibrizilor, sistemele de irigat. Aceste îmbunătățiri au condus, în mod firesc, la eficientizarea și creșterea productivității culturii. De asemenea, îmbunătățirea calității  produselor a condus la obținerea unei colaborări avantajoase cu retailerii pentru procesul de vânzare.

Cea mai mare provocare, în opinia lui Florin Petre, rămâne reticența fermierilor în privința asocierii și colaborării deși, în ultimul timp, există semnale pozitive și în această direcție.

 

Trimite mai departe

Toată industria mâncării va juca un rol în educarea consumatorului

Pascal Cassecuelle, CEO Bayer România, Bulgaria și Rep. Moldova

Sustenabilitate în producerea hranei

Pascal Cassecuelle, CEO Bayer România, Bulgaria și Rep. Moldova

Avantajele colaborării dintre retaileri și fermieri

Irina Oprea, Category Grup Manager Mega Image & Florin Petre, Fermier PH

Alătură-te discuției

Adresa de email nu va fi publicată.