Percepția românilor cu privire la Organismele Modificate Genetic

Organismele Modificate Genetic sunt studiate de mai bine de 40 ani, fiind în permanență în atenția cercetătorilor. Pe lângă acestea, elemente precum editarea genomului sau foarfecile moleculare reprezintă din ce în ce mai mult o realitate prezentă.

Un studiu de piață realizat în 2018 cu privire la percepția consumatorului român asupra Organismelor Modificate Genetic și a altor elemente noi, a arătat faptul că preocuparea principală a consumatorului român este prospețimea și calitatea produsului. Similar, un studiu european publicat în aprilie 2019 scoate la iveală faptul că, consumatorul european se teme mai degrabă de aditivi și E-uri decât de Organisme Modificate Genetic.

Este o tot mai mare nevoie de a comunica și este datoria tuturor, a întregului lanț agro-alimentar, de a comunica corespunzător, pe înțelesul consumatorului, susține Mihaela Vasile, Președinte AgroBiotechRom.

Trimite mai departe

Toată industria mâncării va juca un rol în educarea consumatorului

Pascal Cassecuelle, CEO Bayer România, Bulgaria și Rep. Moldova

Sustenabilitate în producerea hranei

Pascal Cassecuelle, CEO Bayer România, Bulgaria și Rep. Moldova

Alătură-te discuției

Adresa de email nu va fi publicată.