Platforma SysAgria, suport decizional semnificativ pentru fermierii români

În acest tutorial video, Răzvan Ungurelu, General Project Manager în cadrul Syswin Solutions, vă propune câteva modalități, rezultate în urma cercetării experimentale, prin care datele colectate prin senzori cu ajutorul soluției SysAgria din microclimatele agricole, pot constitui suport decizional pentru fermierii români, conducând la beneficii importante pe termen scurt, mediu si lung.

  • Modulul SysCrop NPK: cu ajutorul sondelor NPK, măsurăm continuu, pe toata suprafața fermei, nivelul macroelementelor Azot, Fosfor și Potasiu, la o adâncime de 30 de cm. Astfel, putem preconiza evoluția lor în timp, în funcție de precipitațiile înregistrate de pluviometru, de fenofaza în care se afla planta și de capacitatea sa de absorbție.

    SysWin Solutions propune fermierilor utilizarea SysCrop NPK ca suport decizional pus la dispoziția inginerilor agronomi. Scopul este estimarea necesarului de macronutrienți și a necesarului de irigare, atât din punctul de vedere al cantitaăți de apă, cât și a momentului optim de suplimentare a acesteia.

  • În completarea SysCrop NPK vine un alt instrument util – VPD – un instrument care măsoară deficitul de saturație.

Aceste tipuri de instrumente și multe altele oferite de platforma SysAgria pot susține, cu ajutorul datelor colectate din interiorul culturii, procesul agronomic.

Trimite mai departe

Alătură-te discuției

Adresa de email nu va fi publicată.