Salsa: erbicid post-emergent pentru rapiță

Pentru erbicidarea post-emergentă în culturile de rapiță, se recomandă aplicarea erbicidului SALSA® (s.a. etametsulfuron-metil 750g/ha) în doză de 25g/ha. Erbicidul SALSA® i-a cucerit deja pe cultivatorii de rapiță prin efectele rapide pe care le are după aplicare. SALSA® este un erbicid post-emergent pentru controlul buruienilor cu frunză lată, inclusiv speciile greu de controlat, precum Sinapis arvensis – muștarul sălbatic, Calepina irregularis – calepina, Thlaspi arvense – pungulița, Descurainia Sophia – voinicica, Capsella bursa pastoris – traista ciobanului, Geranium spp – ciocul berzei, Sonchus arvensis – susaiul, Stellaria media – rocoina, Matricaria inodora – romanița sau Papaver rhoeas – macul.

Produsul se poate aplica toamna sau primăvara devreme, dar recomandarea este să se aplice în faza timpurie de creștere a buruienilor. Erbicidul Salsa® este selectiv pentru cultura de rapiță, indiferent de soiul sau hibridul cultivat, nu restricționează rotația culturilor și permite semănatul culturilor de primăvara în cazul compromiterii culturii de rapiță peste iarnă.

Avantajele folosirii erbicidului Salsa® sunt foarte clare: combate cu succes buruienile problemă (în special crucifere) din cultura de rapiță, reduce rezerva de buruieni din culturile ce urmează în rotație, asigură obținerea de producții mari, și îmbunătățește considerabil calitatea producției fără impurificare cu semințele altor specii de crucifere și a uleiului obținut, fără glucozinolați și fără acid erucic.

Salsa® este un partener ideal în programele de erbicidare post-emergentă pentru erbicidele omologate la cultura de rapiță, pentru lărgirea spectrului de combatere și este compatibil cu fertilizanţii foliari, fungicidele și insecticidele utilizate în mod curent la cultura de rapiță.

Trimite mai departe

Evaluarea creșterii productivității la cultura de rapiță

Aurelian Palade și Flori Bădici, AECTRA AGROCHEMICALS

Alătură-te discuției

Adresa de email nu va fi publicată.