Tehnologii inovatoare în legumicultură

O mare problema din segmentul legumicol o reprezinta Musculita alba (ce nu mai este de ceva timp, doar de sera sau solar); daunatorul nu poate fi neglijat, efectele produse de acest daunator sunt semnificative si variate: intarzierea productiei, scaderea calitatii, raspandirea virusurilor, costuri ridicate pentru control si necesitatea mai multor tratamente(residuuri). SOLUTIA pe care Bayer o propune in acest caz, este reprezentata de noua tehnologie pentru controlul daunatorilor si este alcatuita din 4 produse cu spectru larg, aceastea oferind pe langa controlul musculitei albe si controlul afidelor, tripsilor si acarienilor.

O problema deja importanta, insa care continua sa capete amploare an de an si de la tara la tara, este reprezentata de residuuri, cauza prezentei acestora este data de utilizare prea intensa a PPP ca urmare a identificarii gresite a daunatorului, alegerea unei solutii nepotrivite, presiune de atac ridicata, rezistenta bolii sau daunatorului, sau de nerespectarea timpului de pauza intre tratamente sau pana la recoltare. Ca solutie, Bayer ofera legumicultorilor noile solutii BIOLOGICE. Utilizarea lor conform indicatiilor, aduc ca beneficii: reducerea sau chiar eliminarea residuurilor din plante, intreruperea fenomenului de rezistenta al daunatorilor, cresterea eficacitatii produselor conventionale si altele, oferind astfel producatorilor avantaje si oportunitati de comercializare profitabila a productiei.  

 

In acest moment, Bayer este compania ce poate oferi atat o tehnologie de protectie conventionala cat si una mixta (cea mai potrivita in conditiile tarii noastre), insa din acest an putem oferi si o tehnologie 4 produse ce nu lasa residuuri in plante (tehnologie zero residuuri) si care rezolva astfel problema generata de produsele conventionale, reducand astfel presiunea ce se pun pe aceste produse, cauzele generate de daunatori ca musculita alba, tripsi, acarieni sau afiide dar si de boli precum: putregaiul cenusi, patarile si basicarile dar si arsura bacteriana sau fainarea. Solutia reprezentata de tehnologia „fara residuuri” aduce o serie de beneficii ce se vor reflecta asupra profitabilitatii, sigurantei si mai ales asupra negocierilor si comercializarii rapide.

Trimite mai departe

Fertilizarea foliară și tehnologiile Yara

Liviu Gruia, Director Comercial Yara RO&MD

Yara: Fertilizanții, nutriția și hrana

Liviu Gruia, Director Comercial Yara RO&MD

Yara: Tehnologii de aplicare a fertilizanților în cultură

Liviu Gruia, Director Național Vânzări Yara România

Alătură-te discuției

Adresa de email nu va fi publicată.