Utilizarea altoiului la vinete

Sunt ani profitabili, în care te poți declara mulțumit de profitul obținut din culturi și sunt ani în care pierderile sunt semnificative. Asemenea situații l-au determinat pe Florin Petre, fermier de cultură protejată din Prahova, să se informeze și să caute soluții care să îi permită să își poată continua activitatea. Pentru combaterea bolilor de pământ, fermierul a recurs la o nouă tehnologie: răsadurile de vânătă altoită.

În urma folosirii acestor tipuri de răsaduri, el a identificat mai multe avantaje printre care cele mai importante ar fi rezistența crescută la bolile de pământ, timpurietate și productivitate ridicată.

Deși prețul răsadurilor altoite este mai ridicat (2 lei/fir), eficiența și productivitatea plantei fac diferența și oferă fermierului, la final, bucuria unei culturi profitabile.

„Făcând raportul între prețul răsadului și ceea ce se poate obține ulterior, primul fruct pe care ți-l face planta, ți-a plătit totul. Fermierii ar trebui să aibă încredere în aceste răsaduri, ele vor fi viitorul”, susține Florin Petre.

Trimite mai departe

Alătură-te discuției

Adresa de email nu va fi publicată.