Yara: Fertilizanții, nutriția și hrana

Fertilizanții sunt necesari pentru a asigura o producție suficientă de hrană pentru populația globală. Prima întrebare care este adresată atât fermierilor cât și consumatorilor este: De ce trebuie fermierii să aplice fertilizanți? Răspunsurile sunt directe:

  • Pentru creșterea producției
  • Pentru profit
  • Pentru calitatea produselor
  • Pentru a păstra solul sănătos

Așadar, principiul de bază în obținerea hranei se poate rezuma la idea că atunci când creștem plante pentru mâncare, nutrienții sunt utilizați din sol. Prin urmare pentru înființarea unei noi culturi trebuie sa introducem în sol materie organică – resturi vegetale și materie anorganică – fertilizanți minerali. Fiecare nutrient este necesar în plante pentru diferite funcții. In concluzie trebuie sa asiguram o fertilizare completă cu cele 13 minerale  macro, mezo și microelemente necesare atingerii echilibrului corect de dezvoltare a plantelor.

Este bine să știm că nutrienții din compoziția îngrășămintelor chimice provin tot din natură , iar după extracție sunt tratate chimic pentru a deveni cât mai solubile și accesibile plantelor: Azotul se extrage din aer, fosforul se extrage din depozitele subterane ale solului, potasiul se extrage din depozitele marine de adâncime și din lacurile străvechi secate.

Fertilizarea este la fel de importantă ca în cazul nutriției la oameni – echilibrată și esențială pe tot parcursul vieții, o nutriție echilibrată ne vaa influența direct producția și calitatea produselor. Nutrienții din plante sunt importanți în hrănirea oamenilor, astfel fiecare are un rol clar evidențiat in corp și îl putem asimila din plantele ce le mâncăm, dacă acestea au fost fertilizate corespunzător.

Se cunoaște la nivel global că Yara produce fertilizanți de calitate. Pentru a îndeplini toate condițiile de calitate și control, Yara respectă principiile și cerințele fermierilor. Astfel, un fertilizant trebuie sa conțină toți nutrienții necesari într-o singură granulă, să fie ușor de aplicat, să se solubilizeze rapid în sol. Yara facilitează accesul la tehnologie fermierul oferind un portofoliu complet de produse:

YaraMila – Fertilizanți de tip NPK ce conțin macro, mezo și microelemente pentru aplicarea de bază.

YaraBela – Fertilizanți cu Azot, Sulf, Calciu și Magneziu pentru aplicare de bază și fazială

YaraVera – Fertilizanți cu azot sub diverse forme chimice.

YaraVita – Fertilizanți cu microelemnete concentrate pentru fertilizarea foliară.

YaraLiva – Fertilizanți cu elementele chimice principale Azot, Calciu,Bor – cu administrare la sol prin împrăștiere și incorporare.

YaraTera – fertilizanți tip NPK cu microelemnte- 100% solubili cu administrare la sol prin fert-irigare.

Yara lucrează îndeaproape cu fermierii și cultivatorii din întreaga lume, dobândind o experiență de neprețuit pe care o putem transmite altora atunci când vine vorba de ce, când și cum să folosim produsele noastre. Sfaturile noastre cu privire la produse iau în considerare toți factorii: recolta, randamentul scontat, cerințele de calitate a recoltei, disponibilitatea nutrienților din sol, condițiile meteorologice și metodele locale de creștere a culturilor.

Trimite mai departe

Calitatea semințelor oleaginoase: provocări și soluții

Ciprian Ivan, Senior Merchant Oleaginoase, Cargill Agricultura

Tehnologii inovatoare în legumicultură

Laurențiu Petrache, Director Culturi Horticole, Bayer Crop Science

Alătură-te discuției

Adresa de email nu va fi publicată.